GRAD SENJ DOBIO STREET WORKOUT IGRALIŠTE NA PLAŽI I ŠETNICI ŠKVER

Danas je održano svečano otvorenje Street workout igrališta na plaži i šetnici Škver, na kojem su prisustvovali predstavnici Grada Senja na čelu s Željkom Tomljanovićem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Senja, predstavnice Hrvatske Lutrije Sandra Gregorović – direktorica regije i Emanuela Jurković – regionalna menadžerica, predstavnik izvođača radova – tvrtke Chelichana d.o.o. Željko Jurjević, direktor Turističke zajednice Viktor Samaržija, te predstavnici medija.

Cijela priča započela je krajem prošle godine kada je Hrvatska lutrija, u povodu obilježavanja 50 godina rada Hrvatske Lutrije, a s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama Republike Hrvatske, provela natječaj za dodjelu sredstava za opremanje 20 parkova za vježbanje na otvorenom.

Na natječaj se prijavilo 178 gradova, a Senj je jedini grad u Ličko-senjskoj županiji koji je dobio sredstva u iznosu od 12.000,00 Eura za opremanje vježbališta.

Nabavljeno je ukupno 11 sprava koje su postavljene na Plaži i šetnici Škver gdje je oformljen tzv. M – block park. Važno je napomenuti da su neke od ugrađenih sprava namijenjene osobama s invaliditetom, kao što su niska preča za zgibove, posebna klupa za propadanja tj. dipse koja je također namijenjena osoba s invaliditetom, no mogu je koristiti i napredniji sportaši za složenije elemente. Taj model parka ima i niske preče za bodyweight rows, koji su odlična opcija osobama s invaliditetom.

U ime Grada Senja okupljenima se obratio Željko Tomljanović, predsjednik Gradskog vijeća koji je izrazio zadovoljstvo i zahvalu na dodijeljenim sredstvima i realizaciji projekta, te dodao kako se nada da je ovo samo jedna u nizu dobrih suradnji između Grada Senja i Hrvatske lutrije.

U ime Hrvatske lutrije obratila se regionalna direktorica Sandra Gregorović koja je rekla kako Hrvatska lutrija rado i često ulaže u ovakve projekte, te je izrazila zadovoljstvo što je baš Senj dobio sredstva Hrvatske lutrije, odnosno sredstva koja su omogućili igrači Hrvatske lutrije.

Realizacijom ovog projekta Senj je dobio još jedno mjesto za sport, rekreaciju i zabavu.

2023-12-01T08:13:57+00:00 01.12.2023.|