OTVOREN 361. SENJSKI MESOPUST

U organizaciji Turističke zajednice grada Senja, Pučkoga otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva i Karnevalskoga odbora grada Senja, a pod pokroviteljstvom Grada Senja u subotu, 12. siječnja 2019. godine, otvoren je 361. Senjski mesopust.

Gradonačelnik Rukavina predao je ključeve grada meštru Karnevala – Feraliću i kazao kako su bali senjska tradicija i kako se Senjani ne mogu umoriti od karnevala, a meštru je naglasio kako očekuje da će mu gradsku kasu, koju mu nakratko daje u ruke, vratiti u – eurima.

Iskusni meštar Danijel Tomljanović – Feralić napravio je svojevrsnu šaljivu kroniku senjskih događaja, s posebnim osvrtom na aktualnu problematiku. U svojem već poznatom humorističnom nastupu Senjanima je poručio kako je vrijeme mesopusta vrijeme u kojem trebamo zaboraviti na brige i probleme te je naglasio kako im je nova senjska gradska vlast – ona maškarana – na raspolaganju i usluzi 24 sata dnevno te je poručio da se dobro zabavimo jer „Mesopust biži, ki ća uvati, nek drži!“

U programu otvaranja nastupili su VIS Bonaca, plesna skupina Rožice te već tradicionalno senjska gradska glazba, dok su Senjane i njihove goste cijelu noć zabavljale grupe Trio Marinero i TS Arija.

 Foto: Dinko Brozičević

 

2019-03-04T10:59:13+00:00 14.01.2019.|