Uspješno održan Festival gljiva u Senju

U organizaciji Turističke zajednice grada Senja, u subotu, 14. rujna 2019. g., u Senju je održana turističko-gastronomska manifestacija Festival gljiva. Manifestacija je započela natjecanjem gradskih ustanova i institucija te udruga i klubova sa područja Grada u kuhanju gulaša s gljivama. Ukupno se natjecalo osam ekipa „kuhara“: Turistička zajednica grada Senja, Gradsko komunalno društvo Senj, Javna vatrogasna postrojba grada Senja, Radio Senj, Grad Senj, Moto racing klub Senj, Klub Maturanta senjske gimnazije te NK Bunjevac iz Krivog Puta. Istodobno je pod kuharskom palicom Lorena Jovanovića spravljan i veliki gulaš od nekoliko vrsta gljiva koji je podijeljen građanima i posjetiteljima.

Nakon trosatnog kuhanja stručni ocjenjivački sud u sastavu Loren Jovanović, Goran Klaić i Nikola Dodevski  kušao je gulaše te donio odluku o najboljima. Najbolji gulaš skuhale su predstavnice Kluba maturanata senjske gimnazije, drugo mjesto pripalo je Moto racing klubu Senj dok je treće mjesto osvojila ekipa Javne vatrogasne postaje Senj. Direktor TZ-a  čestitao je ekipama te im uručio prigodne pehare. 

Posjetitelji događanja također su mogli razgledati izložbu gljiva te posjetiti stručno predavanje u Gradskoj knjižnici na temu „Gljive u kuhinji i ljekovite gljive“, koje je u 11 sati održao Ervin Raguzin, član Udruge gljivara „Ožujka“ iz Rijeke.

Natjecateljskog duha, zabave i smijeha nije nedostajalo, a i strani turisti koji ovih dana borave u Senju nisu krili svoje zadovoljstvo. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Arija iz Senja. Turistička zajednica grada Senja se ovim putem zahvaljuje svim ekipama koje su sudjelovale u natjecanju kao i svim posjetiteljima festivala.

 

 

 

2019-09-15T12:48:03+00:00 15.09.2019.|