Senjski “Potok sriće” u bojama, okusima i mirisima hrvatskih tradicijskih proizvoda

Sajam tradicijskih proizvoda Potok sriće i ove je godine okupio izlagače tradicijskih proizvoda s područja Primorja, Like, Dalmacije i Slavonije. Grad Senj tako je još jednom pokazao svoje domaćinstvo izlagačima tradicijskih proizvoda, čije su boje, okusi i mirisi osvojili senjski Pavlinski trg – suhomesnati proizvodi, vina, voćne rakije, likeri, med i proizvodi od meda, voće i povrće, slastice i druge tradicijske delicije, a za dašak Mediterana i senjskog ugođaja pobrinula se Duhovna udruga Mrva sriće iz Senja svojom bogatom ponudom rukom rađenih suvenira i poklona.

U glazbenom dijelu prvog dana programa nastupili su ženska klapa Senjkinje i TS Mirakul, a podijeljene su  nagrade i priznanja za najljepše okućnice. Prvo mjesto pripalo je Ruth Vrban za okućnicu u Smokvici kod Svetog Jurja, drugo mjesto Tamari Tomljanović za okućnicu u Veljunu Primorskom, dok je treća nagrada pripala Mladenki Katalinić za okućnicu u Krasnu.

Večernji dio programa drugoga dana događanja otkazan je zbog lošeg vremena, no senjski Potok sriće i ove je godine pokazao  ljepotu hrvatskih autohtonih proizvoda kao ploda tradicije i povijesti, čime je Senj dokazao kako i na ovaj način brine o svojoj gastronomskoj baštini i aktivno se bori protiv njezina zaborava.

2018-08-27T08:34:31+00:00 27.08.2018.|